Promoveaza-ti centrul sportiv prin SalaBucuresti


Prima zi de sala (de forta)


Prima zi de antrenament este foarte importanta din doua motive:
1. este ziua in care incepi o viata mai sanatoasa
2. este ziua in care daca nu lucrezi corect, poti sa faci o febra musculara care sa te tina departe de sala vreo 3-4 zile, sau te poti accidenta (intinderi musculare, etc)

Sfatul antrenorilor de fitness este ca in prima sedinta sa realizati un antrenament de tip CIRCUIT. Acest antrenament, numit si "intrarea in forma", lucreaza toate grupele musculare, pregatind corpul pentru antrenamentele viitoare.


Antrenamentul in sine:
1. Incalzire: alergare pe banda
- 10 minute . Alergatul pe banda este cel mai bun exercitiu pentru incalzire intrucat sunt solicitati toti muschii. Incepeti cu mers usor primele doua minute, urcand viteza pana la 50% din viteza maxima pe care puteti sa o alergati. Nu exagerati cu viteza prea mare, intrucat se pot produce accidentari.


2. exercitiu de tip circuit: cate o serie din fiecare grupa musculara : piept, bicepsi, tricepsi, umeri, trapezi, spate, abdomen, picioare. Acest exercitiu se va face fara pauza intre serii. La sfarsitul exercitiului se face o pauza de 2 minute, dupa care se reia circuitul insa cu exercitii diferite. De exemplu daca in prima serie ati facut impins la piept la plan orizontal, acum faceti impingere la piept la plan inclinat.


Foarte important:exercitiile trebuie facute in asa fel incat sa nu depuneti mai mult de 50% din forta maxima pe care o puteti ridica/impinge