Promoveaza-te prin portalul Salabucuresti.ro


Calculator Indice Masa Corporala (IMC)


(1)2014/02/Calculator_Indice_Masa_Corpora_9Xy.jpgIMC - indicele de masa corporala este un instrument de masurare a grasimii corporale bazat pe inaltime si greutate, ce se aplica numai barbatilor si femeilor adulte.

Acest calculator de ajuta sa determini daca esti o persoana subponderala, normala, supraponderala sau obeza.


Instructiuni:
1. Introdu inaltimea si greutatea
2. Apasa pe butonul "Calculeaza"Atentie!
Calculatorul IMC nu este relevant in cazul copiilor.
IMC < 18,5: Cantitatea de grasime corporala este foarte scazuta. Daca esti un atlet de performanta, atingerea unui IMC mic poate constitui un obiectiv pe termen scurt. Daca nu esti atlet, un IMC scazut poate indica faptul ca esti subponderal, ceea ce poate duce la o imunitate scazuta a organismului. Daca atat greutatea cat si IMC-ul au valori mici, e recomandat sa iei in greutate folosind o dieta sanatoasa si exercitii fizice menite sa-ti creasca masa musculara.

IMC intre 18,5 si 24,9: Ai IMC-ul ideal, cu cantitatea de grasime corporala suficienta pentru asigurarea unei sanatati optime.

IMC intre 25 si 39,9: Esti considerat supraponderal sau obez. Ar trebui sa scazi din greutate printr-o dieta sanatoasa si efort fizic sustinut.

IMC > 40: La acest IMC organismul tau este supus riscului aparitiei multor boli, printre care diabet, hipertensiune sau boli de inima. Se recomanda urmarea sfaturilor unui medic pentru a ajunge la o greutate optima si schimbarea obiceiurilor alimentare si sportive.


Articole din aceeasi categorie.

Calculator Calorii in functie de activitate si scopCalculatorul de calorii in functie de activitate si scop furnizeaza ...
Calculator Rata Metabolica BazalaCe este Rata Bazala Metabolica (RBZ) ? Rata Bazala Metabolica (RBZ) reprezinta ...
Pagina vizualizata de 5110 ori.
Comanda un pachet PREMIUM!
Cursuri certificate instructor fitness aerobic